Kontrast

  1. Informacje ogólne
  2. Administratorem danych osobowych jest Zarząd Obsługi Jednostek Miejskich, Namysłowska 8, 50-304 Wrocław (zwany dalej „Administratorem”).
  3. Operatorem Serwisu jest Centrum Usług Informatycznych we Wrocławiu, Namysłowska 8, 50-304 Wrocław (zwany dalej „Operatorem”).
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    • poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka"),
    • poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora funkcjonującego pod adresem osiedle.wroc.pl
  5. Administrator przetwarza dane osobowe w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa. Jako administrator danych, dba o bezpieczeństwo podanych  przez użytkowników danych osobowych i przestrzega prawa użytkowników do prywatności. Dane użytkowników są  w sposób szczególny chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.
  6. Wszystkie dane osobowe są przetwarzane, w tym zbierane i udostępniane, na zasadach zgodnych z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.),ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2013 r., poz. 1422 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do tych ustaw.
  7. Informacje zawarte w logach systemowych mogą zawierać różne dane, np. dane osobowe oraz adres e-mail i IP. Administrator danych osobowych wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych związanych z administrowaniem Serwisu oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji.
  8. W przypadku naruszenia Regulaminu strony, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, istnieje możliwość udostępnienia danych Użytkownika organom Państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

 

  1. Informacje w formularzach
    1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
    2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
    3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika lub gdy wynika to z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
    4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. kontaktu z użytkownikiem czy otrzymywanie newslettera.
    5. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK) lub innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

 

  1. Cookies
    1. Serwis internetowa korzysta z plików cookies.
    2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania z Serwisu.
    3. Pliki Cookiem wykorzystywane są przez Operatora wyłącznie w celu obsługi Serwisu, w tym aby rozpoznać urządzenie Użytkownika i wyświetlić w odpowiednio dostosowany sposób stronę, a także tworzyć anonimowe statystyki. Pliki Cookiem nie są wykorzystywane do pozyskiwania jakichkolwiek danych osobowych Użytkownika.
    4. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies.
    5. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    6. Ograniczenie stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonowanie dostępowa na stronach internetowych.
    7. Serwis korzysta z usługi Google Analytics, zbierającej przy użyciu plików Cookies anonimowe informacje o stronie odwiedzających użytkowników. Szczegółowe zasady znajdują się na stronie: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.

 

  1. Logi serwera
    1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych
    2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
      • czas nadejścia zapytania,
      • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
      • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
      • Informacje o adresie IP.
    3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
    4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

 

Początek strony