Kontrast

Informacje ogólne

  1. Administratorem danych osobowych jest Wrocławskie Centrum Rozwoju Społecznego, pl. Dominikański 6, 50-159 Wrocław (zwany dalej „Administratorem”).
  2. Operatorem Serwisu jest Centrum Usług Informatycznych we Wrocławiu, Namysłowska 8, 50-304 Wrocław (zwany dalej „Operatorem”).
  3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    • poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka"),
    • poprzez gromadzenie logów serwera www przez Operatora funkcjonującego pod adresem osiedle.wroc.pl
  4. Administrator przetwarza dane osobowe w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa. Jako administrator danych, dba o bezpieczeństwo podanych  przez użytkowników danych osobowych i przestrzega prawa użytkowników do prywatności. Dane użytkowników są  w sposób szczególny chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.
  5. Wszystkie dane osobowe są przetwarzane, w tym zbierane i udostępniane, na zasadach zgodnych z ustawą o ochronie danych osobowych.
  6. Informacje zawarte w logach systemowych mogą zawierać różne dane, np. dane osobowe oraz adres e-mail i IP. Administrator danych osobowych wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych związanych z administrowaniem Serwisu oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji.
  7. W przypadku naruszenia Regulaminu strony, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, istnieje możliwość udostępnienia danych Użytkownika organom Państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.
  8. Powierzone dane nie zostaną udostępnione innym podmiotom, podanie danych jest dobrowolne, użytkownik mam prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania wraz z prawem do kontroli przetwarzania danych zawartych w zbiorze, zgoda może zostać cofnięta w dowolnym momencie przez wysłanie wiadomości do inspektora ochrony danych osobowych.
  9. Kontakt w sprawie przetwarzania danych:
                      e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 

 Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika lub gdy wynika to z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. kontaktu z użytkownikiem czy otrzymywanie newslettera.
  5. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK) lub innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

 Cookies

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
     
    - dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
     
    - tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
     
    - utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
     
    - dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
     
  3. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne" (session cookies) oraz „stałe" (persistent cookies). Cookies „sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
     
  4.  W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
     
  5.  Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
     
  6.  Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
     
  7.  Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.
     

    jak wyłączyć pliki cookie w przeglądarkach?

    -FIREFOX

    -CHROME

    -OPERA

    -INTERNET EXPLORER

  8. Ograniczenie stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonowanie dostępowa na stronach internetowych.
  9. Serwis korzysta z usługi Google Analytics, zbierającej przy użyciu plików Cookies anonimowe informacje o stronie odwiedzających użytkowników. Szczegółowe zasady znajdują się na stronie: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.

 

  1. Logi serwera
    1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych
    2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
      • czas nadejścia zapytania,
      • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
      • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
      • Informacje o adresie IP.
    3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
    4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

 

logo otwarte dane  wbo.png  wtc

npp  mam4  urbancard premium

SIP2  cui logo