18 listopada 2012 r. r. - Relacja z wielkiego gotowania w Browarze Mieszczańskim - Zachęcamy wszystkich mieszkańców naszego osiedla, którzy przegapili akcję "Restaurant Day " w Browarze Mieszczańskim, do przeczytania relacji autorstwa dziennikarza "Gazety Wyborczej", który napisał m.in.: "Na jeden dzień Browar Mieszczański zamienił się w knajpę, w której gotują pasjonaci i w której spróbować można oryginalnych potraw: bigosu według receptury z XVII wieku czy babeczek krabowych z koniakiem. Gotowali ludzie, którzy na co dzień nie są zawodowo związani z gastronomią, ale przygotowywanie potraw oraz wymyślanie i wyszukiwanie oryginalnych przepisów jest ich wielką pasją. Wszystko to w ramach Restaurant Day - pomysłu zrodzonego w Finlandii, który zyskuje popularność na całym świecie" [maxav] Cały tekst znajduje się pod adresem www. Jednocześnie informujemy, iż jak co roku, Browar Mieszczański organizuje imprezę sylwestrową. Szczegóły na stronie obiektu http://www.browar.wroc.pl.
Relacja z wielkiego gotowania w Browarze Mieszczańskim
- Szczegóły